To Be MISS POPULARITY

Jika sebelom ini you all seorang yang pendiam, pemalu dan takut untuk berbual dengan 'kengkawan' baru, Tidak bermakna you all tidak boleh menjadi popular dan disukai orang .. SYA ! ada tips untuk you all dan hasilnyer dijamin bakal meningkatkan populariti you all. Tak percaye ke ?.. Juz try lakukan dalam masa 4 hari ( lebih elok dpraktikkan pada akhir mnggu ) and see the result !

# FRIDAY bagi pujian ! puji orang lain banyak manfaatnyer tauw.. Pastikan you all memuji teman teman you all di hadapan orang lain ?.. SEBABNYER orang suke mendengar sanjungan dan mereka bakal memberi respons thadap diri u all dengan pandangan yang lebeh positif . Kalau ada member member dalam kesusahan, cubelah tak pon mesty tolong dorunk keyh .. Ini akan meninggalkan tanggapan positif mereka ke atas diri u all
Try surf ke MS ( MYSPACE ), friendster ataupon FACEBOOK dan luaskan jaringan persahabatan Uuoollss .. Pelbagai jenis orang yg boley you all kenal abd best sngat tauw .. Ini adalah salah satu cara melatih kemampuan komunikasi u all ..


# SATURDAY kebetulan rumah salah seoran dripada member u all wat party ' pesta makan makan ', berselerak dan x ubah macam ' tongkang pecah ', cube tawarkan diri , rengan2 kan tulang korunk yg berat tueh utk tolong member u all tue dan dah pasti, dyex akan berat tulang tok mbantu u all .. Jngan takut tok memulakan perbualan dengan sekempulan orang yang x u all kenal pon kt sbuah majlis tue ataupon kt class tmbahan ( tentunyer taktik menyapa itu dah pasti sepastinyer u all blajar time chatting kan ?.. . Mulakan saje pertanyaan dngan soalan yg standart macam, " datang gan sape?" dah lama ke sampai " dan macam macam gi la kan .. Daripada berkumpul sesama sendiri 1 geng ajer , ajaklah dowang join dngan kengkawan u all yg laen .. Nie pon boley memperluaskan lagi jaringan pergaulan u all tue ..


# MONDAY Perhatikan jugak bahasa tubuh time u all bcakap dengan orang .. Cube tok x bercekak pinggang ataupon berpeluk tubuh di dada supaya orang x malas nax bcakap gan u all .. Kalau kalau u all maseh lagi jugak takot, usahakan utk membawa CHOKLAT ataupon CAKE utk kengkawan kat kelas. Walaupon nmpak cam kelakar kan , Tapi niey lha taktik yg akan wat u all tue popular hari isnin tue ! Dengan sikit sogokan , hahaha ' ayat jaat ', x akan merugikan sesape pon, yang penting aty mesty mau ikhlas yer sayang .. So, dah bersedia untuk memperaktikannya ?.. Try oke , sebab u all pon boleh jadi MISS POPULARITY macam kengkawan yang laen .. Apa apa pon kuncinya .. Uuoollss mesti ati mau baik maa sama olang , hehehe ..!

3 comments:

Cikgu Fikri said...

miss popularity jerk ker?
kalau MR. POPULARITY boleh?
huhuhhh :)

Miss Shikio said...

wahhh.. akan dipraktikkan... hehe~

Misz Eyra said...

cikgu fikri : haa muley-muley :)

Miss Shikio : Try lha ea =.=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
ALL RIGHT RESERVED BY SYA WHITELOTUS